Tijdens het kennismakingskamp van augustus 1981 werd de volgende film vertoond: ‘The last remake of Beau Geste’. Naar aanleiding van dit kennismakingskamp en de netgenoemde film kwam er niet lang daarna een jaarclub tot stand. Genaamd Beau Geste, bestaande uit tien leden. Na een jaarclubweekend in Cadzand kwamen de leden erachter dat zij zich nergens zo goed thuis voelden als bij elkaar en besloten dan ook voor erkenning te gaan.

Zo werd Beau Geste in 1982 een dispuut in oprichting. Het aantal leden kwamen tot uiting in tien dispuutskleuren:

Goudgeel, Bordeaux,
Licht-oranje, Lila,
Oranje, Aubergine,
Roze, Paars,
Rood, Purper.

Zij verenigden deze kleuren in een Sunset Rainbow Scarf.
Ook hielden zijn zich vast aan de volgende pijlers:

Loyaliteit, Flexibiliteit en Diversiteit

In oktober 1983 werd het dispuut Beau Geste erkend. Hiervoor zijn zes grootse vrouwen aan het werk gegaan, te weten:

Cecile Swinkels – Dorothé Maas-Booy Liewes- Marjolein de Moor – Michele Stuurman – Jolande van Beusekom – Ellen Kremers

Voor erkenning van het dispuut werden onder andere oude senaatsfoto’s verzameld en benoemd. Ook uitwisseling met een ander dispuut werd verzorgd. De te organiseren activiteit voor de hele kroeg werd een ‘Regenboogfeest’.

De inspanningen van deze vrouwen zijn het zeker waard geweest. In oktober 1987 mocht Beau Geste haar eerste lustrum vieren. Het thema was ‘Liberty enlightening the world’.

Het volgende feest liet echter geen 5 jaar op zich wachten. In 1989 werd er een feest georganiseerd met een artistiek karakter in de vorm van ‘Beau Geste Beaux Arts’.

In 1992 kwamen de pinguïns op de kroeg. Beau Geste vierde haar tweede lustrum, een ‘IJskoud Knallend Lustrum!’. Na dit lustrum werd er nog een tussenstop gemaakt voor het derde lustrum. Een feestelijke stop met als thema ‘Beau Geste in the picture’ en als activiteit pictionary.

Daarna kwam het derde lustrum. Het werd een ‘Wereldtijd’ ! Hierover doen nog vele verhalen de ronde. Bij een vijftien jaar aan wereldtijd is het gelukkig niet gebleven. Er werd nog een activiteit georganiseerd. Samen met vriendenclub Floret organiseerde Beau Geste ‘vijf tegen vijf’ met de aanwezigheid van de presentatrice Fabienne.

Het vierde Lustrum werd in gegaan met een geheel nieuwe bezetting. Het kreeg het thema ‘Bon Chic Bon Genre’. Een onvergetelijk mooi lustrum.

Als opvolging van het vierde lustrum kwam daar het vijfde lustrum alweer aan. Dit lustrum kreeg als thema Mystique. Het bier vloeide weer rijkelijk en er werd goed feest gevierd! Wederom een onvergetelijk lustrum!

De afgelopen jaren heeft het dispuut als activiteit de ‘Beau Geste Pre X-Mas Party’ gehad. Iets wat ieder jaar opnieuw een groot feest is. Disputen krijgen de kans om hun zangtalenten te tonen in een sing-along-song contest met heerlijke kerstliedjes. Natuurlijk onder het genot van veel bier, kerstmutsen en winterse versiering!

In februari 2012 heeft Dispuut Beau Geste haar zesde lustrum mogen vieren: Een Limited Edition lustrum! 11 dagen lang stond alles in het teken van Limited Edition, met onder andere een ouderdag waarop veel LaTrapjes werden genuttigd, een spetterende lustrumreceptie op de kroeg en een prachtig lustrumgala met veel oud-leden.

Dit lustrum werd afgesloten in de zomer van 2012 in Barcelona, waar Limited Edition vele discotheken onveilig heeft gemaakt, cultuur heeft gesnoven maar vooral heel veel sangria heeft gedronken!

Na het vieren van het zesde lustrum ging het normale leventje, gevuld met studie en de nodige feestjes, weer verder. Aangekomen in 2014 vonden wij het dan ook tijd worden om een geheel nieuwe activiteit voor studerend Tilburg neer te zetten. Samen met herendispuut Vatos (T.S.V. Plato) en damesdispuut Lieve Lust (T.S.R. Vidar) organiseerden wij ‘StrandBal’, een strandfeest op het stadsstrand Waterjump in Tilburg. Na maanden van voorbereiding was het op 6 juni 2014 zover!Met heerlijk weer, lekkere beats van onder andere de Hofnar en natuurlijk de nodige drankjes resulteerde dit in een fantastische activiteit!

In februari 2017 heeft Beau Geste haar zevende lustrum mogen vieren. Omdat onze studententijd en de club onbeschrijflijk zijn en het zevende lustrum te mooi zou worden om in woorden te omschrijven hebben wij gekozen voor het passende thema ‘Ineffable’. Het was een onvergetelijke week! Het lustrum hebben wij afgesloten met een heerlijke lustrumreis naar Valencia met dagen vol strand, sangria en heel veel feestjes.

In 2022 was het tijd voor ons 8e lustrum, Meraki. Omdat ieder lid van Beau Geste tijd, liefde en creativiteit steekt in alles wat zij doet in zowel het dagelijksleven als in het dispuut was ook dit thema weer perfect passend bij onze groep meiden. Door corona is het lustrum van februari naar mei verplaatst maar dit mocht de pret niet drukken. Eind maart was het lustrumgala en Kasteel Oud Wassenaar de aftrap van ons lustrum. Twee weken later gingen we voor iets meer dan twee weken naar Guatemala en vlak hierna kon de lustrumweek echt van start gaan. Het was geweldig om te zien hoe veel super toffe vrouwen de afgelopen 40 jaar Beau Geste hebben gemaakt tot wat het nu is. Op naar lustrum 9!